Stanovanja

2-sobna stanovanja, večstanovanjski objekt PECA, Mežica

Prodaja 1.240,00 €

 

 

Opis nepremičnine

V Mežici prodamo osem 2-sobnih stanovanj velikosti od 44,50 m2 do 77,57 m2

Nahajajo se v večstanovanjskem objektu v centru Mežice- večstanovanjski objekt PECA, ki je trenutno v fazi rekonstrukcije.

Objekt obsega klet, pritličje, prvo in drugo nadstropje.

2-sobna stanovanja se nahajajo v pritličju (S1, S3), v prvem nadstropju (S10, S11, S12) ter v drugem nadstropju (S17, S18, S19).

Stanovanja imajo moderno, odprtno arhitekturo. Kuhinja je v povezavi z jedilnico in dnevno sobo.

Vsako stanovanje ima balkon, pripadata mu dva parkirna mesta, skupna kolesarnica in shramba v kleti.

 

PRITLIČJE:

S1 je v izmeri 65,85 m2 in obsega predprostor, dnevni prostor, hodnik, spalnico, kopalnico, shrambo v stanovanju ter ložo.

S3  je v izmeri 69,58 m2 in obsega predprostor, dnevni prostor,  spalnico, kopalnico, shrambo (F) ter ložo.

 

1 NADSTROPJE:

S10 je v izmeri  48,53 m2 in obsega predprostor, kopalnico, dnevni prostor s  kuhinjo in jedilnico, spalnico, balkon ter shrambo (K).

S11 je v izmeri 44,50 m2 in obsega predprostor, kopalnico, dnevni prostor s  kuhinjo in jedilnico, spalnico, balkon ter shrambo (I)

S12  je v izmeri 53,02 m2 in obsega predprostor, kopalnico, dnevni prostor s  kuhinjo in jedilnico, spalnico, balkon ter shrambo (L)

 

2 NADSTROPJE:

S17  v izmeri 52,77 m2 in obsega predprostor, kopalnico, dnevni prostor s  kuhinjo in jedilnico, spalnico, balkon ter shrambo (O).

S18 v izmeri 47,3 m2 in obsega predprostor, kopalnico, dnevni prostor  s kuhinjo in jedilnico, spalnico, balkon ter shrambo (M).

S19 je v izmeri 53,89 m2 in obsega predprostor, kopalnico, dnevni prostor s kuhinjo in jedilnico, spalnico, balkon ter shrambo (P).

 

OPIS VEČSTANOVANJSKEGA OBJEKTA PECA 

V urbanem centru Mežice, kjer je nekdaj deloval hotel Peca in krajši čas hotel Lipa, se sedaj odvija rekonstrukcija v večstanovanjski objekt PECA.

Nastal bo večstanovanjski objekt z 19 bivalnimi enotami. K objektu bo pripadalo funkcionalno zemljišče, parkirišče, nadstrešek za kolesa in zelenica, katera bo namenjena izključno stanovalcem objekta.

V pritličju in dveh nadstropjih, so predvidena funkcionalno in moderno, z odprto arhitekturo, oblikovana stanovanja različnih velikosti, v skupni kvadraturi 1.175,76 m2 .

Etaže bodo med sabo vertikalno povezane z dvema stopniščema.

V vseh stanovanjih bodo urejeni balkoni, kateri predstavljajo dodatno bivanjsko kvaliteto.

Vsakemu stanovanju bo pripadala  shramba, dva parkirna prostora ter skupna kolesarnica in funkcionlani prostori.

Energetska učinkovitost stavbe bo dosežena s kakovostnim toplotnim ovojem stavbe, stavbno pohištvo je iz PVC profilov širine 76 mm, zasteklitev je troslojna termopan toplotne prehodnosti U=0.5W/m2K. Skupna toplotna prehodnost okna znaša U=0.9W/m2K

Zunanji izgled in barvo fasade bo določil  zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Maribor ZVKDS (idejna skica objekta je simbolična)

Dostop: Predviden dostop do objekta je obstoječ in poteka iz javne poti, ki se navezuje na glavno cesto, odsek Mežica - Črna. Na Z delu zemljišča je načrtovano parkirišče za stanovalce in obiskovalce. Načrtovanih je 40 parkirnih mest. Dostop na parkirne površine ob objektu so predvidene v asfaltni izvedbi z obrobami iz betonskih robnikov dvignjenih nad asfaltno površino za 12 cm. Povsod bo omogočen dostop invalidnim osebam, in sicer z izvedbo pogreznjenih robnikov. Vstopi v objekt in njegova uporaba je projektirano na takšen način, da v njem ni grajenih komunikacijskih ovir. Ostale površine so predvidene kot zelene površine z urejeno trato ter zasaditvijo z drevesi ter grmovnicami. Obstoječa drevesa proti javni poti in glavni cesti se ohranijo.

Objekt je priključen na ustrezno komunalno infrastrukturo skladno z zahtevami upravljalcev in sicer:

Vodovod:   na obstoječi  priključek, kateri je že v stavbi

Elektrika:  obstoječ elektro priključek.

Meteorna kanalizacija:   predviden na obstoječo kanalizacijo, padavinske vode iz parkirišča se vodijo preko lovilca olj.

Fekalna kanalizacija:   predviden na obstoječ priključek na javni vod

Plinovod:   objekt bo priključen na plinovodno omrežje skladno s pogoji upravljalca na javni vod.

Tlaki: Vsa vgrajena talna keramika ali gres je gladka in protizdrsnega razreda najmanj R9. V sanitarijah je stenska keramika položena do višine 2m. Vinilna talna obloga je prve kvalitete.

-          Skupni prostori: kot talna obloga v skupnih prostorih je predvidena gres keramika antracit barve.

-          Stanovanja:  v stanovanju je kot talna obloga predviden vinil prve kategorije razen v kopalnici – keramika, hodnik – keramika, shramba – keramika.

Ogrevanje: za pokrivanje vseh toplotnih potreb po ogrevanju objekta je predvidena energetska oskrba s plinskima kondezacijskima kotloma na zemeljski plin. Za ogrevanje prostorov je predvideno talno gretje. V kopalnici je predvideno tudi dodatno radiatorsko (lojtra). Kompaktne priključne stanovanjske postaje za ogrevanje ter pripravo tople sanitarne vode se nahajajo na hodnikih vsakega stanovanja. V postajah je vgrajen pretočni grelec, ki zagotavlja nemoteno oskrbo s toplo vodo. V omaricah je predvidena tudi vgradnja stanovanjskega merilnika porabljene toplote.

Kotlovnica: Energetski prostor je lociran v kleti objekta in je protipožarno zgrajen.

Prezračevanje: Bivalni prostori stanovanj v objektu se prezračujejo naravno skozi okna oz. vrata. Sanitarni prostori (kopalnice in stranišča) se prezračujejo prisilno z lokalnimi ventilatorji, ki so predvideni za vsak posamezni prostor ločeno. Vsak ventilator ima svoje stikalo za vklop in časovni rele za nastavitev delovanja po izklopu. Vsak ventilator je priključen na svojo tuljavo s čimer je preprečeno širjenje neprijetnih vonjav med stanovanji.

Za predvidene kuhinjske nape se vgradijo ločene prezračevalne tuljave za vsako stanovanje.

Lokalno hlajenje: Vsako stanovanje ima vgrajeno svojo klima napravo.

Elektro instalacije: Vsako stanovanje bo imelo svojo merilno mesto električne energije. V stanovanjih so predvidene kombinirane stanovanjske podometne razdelilne omarice.

Telekomunikacijsko omrežje: vsem uporabnikom bo omogočen priklop na telekomunikacijsko omrežje.

Elektrika,  je obstoječa in je že na objektu. Dovodi do stanovanjskih razdelilnikov bodo izvedeni s kabli položenimi v ceveh v plošči etaže. Glavni razdelilnik je nameščen v pritličju v energetskem prostoru.

 

Predviden pričetek del je že v teku - december 2018

Predviden zaključek del: 24.12.2019.

 

NAKUP STANOVANJA

Za potrditev namere za nakup stanovanja bo potrebno plačati aro v višini 10% vrednosti stanovanja.

PLAČILNI POGOJI

Ob podpisu predogodbe kupec plača aro v višini 10% prodajne cene stanovanja.

90% prodajne cene stanovanja plača kupec 15 dni pred izročitvijo stanovanja.

CENE STANOVANJ

Cena stanovanj so 1380 EUR/m2

V vseh cenah je upoštevan 9,5% DDV.

 

Za več informacij pokličite 041 761 957-Stanko ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Nepremičnine Koroška Simobilia smo specializiran posrednik nepremičnin na Koroškem.


SVETUJEMO

OMOGOČIMO VAREN PRENOS LASTNINSKE PRAVICE

NUDIMO KOMPLETNO NEPREMIČNINSKO STORITEV NA ENEM MESTU

UREDIMO DOKUMENTACIJO

  • Cena: 1.240,00 €
  • Vrsta: Stanovanja
  • Status: Prodaja
  • Ref. št.: 1056

O nas

SIMOBILIA nepremičnine d.o.o., Prisoje 60a, 2391 Prevalje

Nudimo

Prodajo, nakup, oddaja in najem hiš, poslovnih prostorov, stanovanj, vikendov, stavbnih in kmetijskih zemljišč.

Prodajate ali oddajate nepremičnino? Zaupajte to nalogo nam. Smo specializirani posrednik nepremičnin. Preverite ponudbo nepremičnin na naši spletni strani, ali pa nas kontaktirajte.

Povpraševanje po nepremičninah

Med ponudbo nepremičnin niste našli iskanega? Zaupajte to nalogo nam. Takoj ko najdemo nepremičnino po vaših željah, vas bomo obvestili po e-pošti ali z SMS-om.

Obveščajte me

© 2019 Simobilia | Izdelava: Spletna agencija Si-TEAM